Szanowni Państwo,
28 maja, podczas XV sesji, Rada Miejska jednogłośnie udzieliła mi zarówno wotum zaufania, jak i absolutorium z wykonania budżetu. Ten wynik jest dla mnie wyjątkowo budujący i stanowi potwierdzenie, że nasza wspólna praca jest zauważana i doceniana. Z całego serca za to dziękuję. To dla mnie nie tylko formalna decyzja czy stanowisko Rady, ale przede wszystkim wyraz uznania i aprobaty dla kierunku, w którym jako Gmina Wolsztyn zmierzamy. Dziękuję wszystkim Radnym Rady Miejskiej – Wasze opinie, pytania i sugestie są ważnym elementem samorządowej debaty i przyczyniają się do podejmowania coraz lepszych decyzji.
Szczególne podziękowania kieruję do moich najbliższych współpracowników: Zastępców Burmistrza, Sekretarza i Skarbnika – za codzienne wsparcie, odpowiedzialność i zaangażowanie. Wasza wiedza i doświadczenie mają ogromne znaczenie dla funkcjonowania urzędu i realizacji naszej wspólnej wizji rozwoju Gminy Wolsztyn.
Dziękuję naczelnikom wydziałów, kierownikom referatów, dyrektorom i kierownikom jednostek organizacyjnych oraz wszystkim pracownikom – za sumienną pracę, profesjonalizm i lojalność wobec mieszkańców. To dzięki Wam wiele inicjatyw może być skutecznie wdrażanych, a potrzeby lokalnej społeczności realizowane.
Ten wynik to sukces nas wszystkich – efekt współpracy, wzajemnego szacunku i odpowiedzialności za sprawy naszej gminy. Niech będzie dla nas wszystkich motywacją do dalszej pracy na rzecz wspólnego dobra, z jeszcze większym zaangażowaniem i determinacją.
Dziękuję za zaufanie. To dla mnie satysfakcja, zaszczyt, ale jednocześnie zobowiązanie.
Z wyrazami szacunku,
Dominik Tomiak
Burmistrz Wolsztyna